NOVA TV d.d.
NOVA PLUS UVJETI KORIŠTENJA

Na korištenje usluge Nova Plus (na adresi: novaplus.hr, novaplus.dnevnik.hr) u vlasništvu Nova TV d.d. i svih njenih dijelova (uključujući aplikacije za mobilne uređaje, TV uređaje te ostale uređaje na kojima može biti dostupan Nova Plus sadržaj) bez obzira na vrstu platforme s koje se pristupa, primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.

Nakladnik Usluge je Nova TV d.d., Zagreb, Buzinski krči 1 (dalje u tekstu 'Nakladnik' ili 'Nova Plus'), koja ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika usluge prilikom korištenja istih.

Korištenjem i/ili registracijom na Nova Plus, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem usluge Nova Plus ili bilo kojeg njenog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

NOVA PLUS

Niti jedan dio Usluge Nova Plus ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Nova TV korisnicima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja u sklopu usluge. Svi korisnici imaju pravo koristiti sadržaje dostupne na Nova Plus ukoliko ne krše Uvjete korištenja, uključujući na teritoriju EU sukladno primjenjivim propisima. Područje s kojeg korisnik pristupa na Nova Plus određuje se prema IP adresi. U slučaju tehničkih problema sa lokacijom IP adrese, za koje ne odgovara Nova TV, Nova TV može korisniku privremeno ograničiti pristup usluzi. Nova TV će nastojati u što kraćem roku otkloniti bilo koji takav tehnički problem. Usluga Nova Plus sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji se naplaćuju, sadržaja kreiranih od strane korisnika te linkova na vanjske stranice.

Nakladnik na Nova Plus pruža audiovizualnu medijsku uslugu na zahtjev, po dopuštenju nadležnog tijela.

Nova Plus sadržaji objavljuju se u dobroj namjeri. Sve sadržaje usluge Nova Plus koristite na vlastitu odgovornost i Nova TV se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup na Nova Plus i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznake na pojedinim sadržajima označavaju da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od oznakom navedenog broja godina.

AUTORSKA PRAVA

Nova Plus polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje i/ili distribucija bilo kojeg dijela i/ili sadržaja Nova Plus usluge smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Nova Plus postavili ili na koje imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na Nova Plus je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Nove TV, oglašivača ili partnera. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na Nova Plus, o tome je dužan izvijestiti Novu TV, tj. Nova Plus koristeći adresu novaplus.podrska@novatv.hr. Ukoliko se utvrdi da korisnik neovlašteno distribuira i/ili preuzima sadržaj dostupan na Nova Plus, Nova TV zadržava pravo trenutno i bez upozorenja ukinuti pristup sadržajima na Nova Plus za korisnički račun za koji je utvrđeno da krši odredbe ovog članka, bez obzira na status tog korisničkog računa (korisnički račun u statusu probnog pristupa ili pretplate). Nova TV neovlaštenu distribuciju sadržaja može utvrditi primjerice tehnologijom watermarka, utvrđivanjem jednoznačne IP adrese sa koje su izvršene nedopuštene radnje ili sličnim metodama.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

Nova Plus sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Nova Plus linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan web stranica Nova Plus usluge i Nova Plus aplikacija. Sadržaj izvan Nova Plus korisnici koriste na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Pri registraciji i korištenju Nova Plus stranice, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. Nova TV poduzima sve kako bi zaštitila privatnost osobnih podataka korisnika u smislu primjenjivih propisa, te će oni biti korišteni samo u svrhu identificiranja korisnika stranice, marketinga i obrade statističkih anonimiziranih podataka o korištenju stranice. Korištenjem Nova Plus usluge potvrđujete svoju suglasnost sa Politikom zaštite privatnosti korisnika stranice novaplus.hr. Molimo vas da se upoznate s navedenim pravilima prilikom registracije i s vremena na vrijeme tijekom korištenja stranice novaplus.hr.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na Nova Plus korisnik je obavezan proći postupak registracije te unijeti ispravnu e-mail adresu. Registriranjem na Nova Plus korisnik pristaje na ove uvjete korištenja i pristaje na korištenje njegovih osobnih podataka od strane 'nakladnika' ili 'Nova Plus' kao i od strane Nova Plus partnera-operatora preko čijeg sustava se može pristupiti na Nova Plus, u svrhe navedene u ovim Uvjetima korištenja i u Politici zaštite privatnosti.
Korisnici koji pristup na Nova Plus ostvaruju temeljem odnosa s trećim stranama izvan Nova Plus sustava (Nova Plus partnerima-operatorima preko čijeg sustava se može pristupiti na Nova Plus), usluzi Nova Plus mogu pristupiti korištenjem korisničkog imena i lozinke koje korisniku dostavlja Nova Plus partner. Prijavom na Nova Plus ovi korisnici prihvaćaju Nova Plus Uvjete korištenja, kao i uvjete korištenja Nova Plus partnera-operatora dostupne na njihovim Internet stranicama.

Nova Plus nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnici, niti uređuje i provjerava sadržaje koje objavljuju korisnici.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Nova Plus će odmah po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje uslugom ili dijelom usluge, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti na Nova Plus neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Nova Plus nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Registrirani korisnik ima mogućnost korištenja opcije 'POŠALJI PORUKU' na novaplus.hr stranici koja služi samo za korisničku podršku, te se dani podaci neće nigdje dalje koristiti osim isključivo za potrebe korisničke podrške.

KOMUNIKACIJSKI SERVISI (KOMENTIRANJE SADRŽAJA)

Nova Plus omogućuje korisnicima besplatno komentiranje sadržaja pod uvjetom da ne krše uvjete korištenja usluge, kao niti specifična pravila koja vrijede za komentiranje sadržaja.

Korištenjem komunikacijskih servisa korisnici se obvezuju da će slati i primati materijale koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koja priječe objavu.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU NOVA PLUS USLUGE

Nova Plus ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Nova Plus ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje korisnici ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Nova Plus ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti u sklopu Nova Plus usluge bez naknade korisniku. Ukoliko se utvrdi ili razumno sumnja da je sadržaj koji su korisnici dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s Nova Plus.

Nova Plus neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluge.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga Nova Plus, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga na Nova Plus,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, 'spam', lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje,
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika usluge.

Nova Plus zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni nepodobnim i/ili protivnim ovim Uvjetima korištenja i/ili propisima.

Nova Plus nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će Nova Plus usluge uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati razne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje korisnika usluge i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja na Nova Plus.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a Nova Plus nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PORUKE NOVA PLUS I SPONZORA

Nova TV će registriranim korisnicima Nova Plus usluge povremeno slati obavijesti o Nova Plus usluzi u obliku tzv. newsletter-a. Korisnik registracijom na Nova Plus i davanjem privole prihvaća primanje newsletter-a, osim u slučaju da prilikom registracije naznači da takve poruke ne želi primati. U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradom osobnih podataka ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na novaplus.podrska@novatv.hr ili dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newsletter-a može uskratiti klikom na odjavu sa primanja Nova Plus obavijesti unutar svog korisničkog profila na novaplus.hr. Ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obavijesti zbog tehničkih razloga nije moguće, njegov korisnički račun će biti zatvoren. Nova TV će registriranim korisnicima Nova Plus usluge povremeno slati obavijest o sadržajima koje ima u ponudi kao i o promotivnim akcijama za aktivaciju usluge. Registrirani korisnici mogu te obavijesti dobiti na e-mail adresu putem koje su napravili registraciju ili na broj mobitela putem kojeg su izvršili aktivaciju usluge. Ukoliko korisnik ne želi primati takve obavijesti može se odjaviti klikom na odjavu sa primanja Nova Plus obavijesti unutar svog korisničkog profila na novaplus.hr.

SADRŽAJI NA NOVA PLUS

Sadržaji na Nova Plus zaštićeni su autorskim pravima te su stoga korisnicima dostupni tijekom ograničenog vremenskog razdoblja i uz određene preduvjete:

Sadržaji koji se nalaze na Nova Plus, dostupni su korisnicima koji su aktivirali pretplatu na Nova Plus, bez obzira plaćaju li pretplatu na mjesečnoj razini (svakih 30 dana) ili su kupili i aktivirali neki od paketa pretplate (npr. 1 mjesec (30 dana), 3 mjeseca (90 dana), 6 mjeseci (180 dana), 12 mjeseci (360 dana) ili 24 mjeseca (720 dana)) te korisnicima koji se nalaze u statusu probnog pristupa na Nova Plus i koriste pretplatu tijekom određenog vremenskog razdoblja bez naknade. Korisnicima Nova Plus partnera koji probni period pristupa Nova Plus sadržajima koriste izvan Nova Plus sustava (u sustavu operatora), probni pristup na Nova Plus sustav može i/ili ne mora biti omogućen. Omogućavanje pristupa na Nova Plus sustav za vrijeme trajanja probnog razdoblja ovisi o uvjetima definiranim između Nova Plus i Nova Plus partnera-operatora, a korisnici partnera-operatora će o mogućnostima pristupa izravno na Nova Plus sustav biti obaviješteni u uvjetima korištenja Nova Plus partnera-operatora, ukoliko je definirano da je takav pristup moguć. Pretplatnicima su sadržaji za pretplatnike dostupni za neograničeno gledanje tijekom trajanja pretplate. Nova Plus u svakom trenutku ima pravo na izmjenu sadržaja. Sadržaj koji je korisnicima na raspolaganju u sklopu pune pretplate i za vrijeme probnog pristupa može se razlikovati ovisno o uređaju putem kojeg korisnik pristupa na Nova Plus (osobno računalo, mobilni uređaj, tablet, TV uređaj itd.).

Za pristup bilo kojem video sadržaju na Nova Plus, korisnik mora biti registriran/prijavljen na Nova Plus. Pristup sadržajima na Nova Plus ograničen je na 3 uređaja po jednom korisničkom računu. Uređaji se ne mogu koristiti istovremeno, a u sklopu postavki svog korisničkog računa svaki korisnik može ukloniti uređaje vezane na njegov korisnički račun. Korisnici koji ostvaruju pristup na Nova Plus temeljem korisničkog računa koji je generiran od strane Nova Plus partnera nemaju mogućnost uklanjanja uređaja koji je vezan za Nova Plus partnera temeljem kojeg su ostvarili pristup na Nova Plus.

TEHNIČKI PREDUVJETI

Za nesmetano korištenje video sadržaja na Nova Plus putem osobnog računala potrebni su sljedeći (minimalni) tehnički preduvjeti (preporučena konfiguracija): P4 3GHz, 2GB RAM, grafička kartica s video ubrzanjem, zvučna kartica, operativni sustav Windows XP ili noviji, Internet preglednici Internet Explorer 8 (9), Firefox 3.5 i noviji ili Google Chrome 11 ili noviji koji podržavaju video format H.264. Za reprodukciju videa u visokoj kvaliteti potrebna je brzina Internet veze od minimalno 2Mb/s, a za reprodukciju u niskoj kvaliteti potrebna brzina Internet veze je minimalno 1Mb/s.

Nova Plus ne odgovara za smetnje u pregledavanju video sadržaja koje korisnici mogu iskusiti zbog nezadovoljavajućih tehničkih preduvjeta ili nedovoljne brzine Internet veze.

Nova Plus preporuča korisnicima da prije registracije sa svojim pružateljem elektroničkih komunikacijskih usluga ili drugom stručnom osobom neovisno provjere tehničke uvjete za pristup na Nova Plus.

PLAĆANJE SADRŽAJA NA NOVA PLUS

Nova Plus korisnicima omogućuje plaćanje za pregled pojedinih sadržaja. Cijene sadržaja istaknute na Nova Plus sadrže PDV.

Pristup sadržajima na Nova Plus može se ostvariti:

  1. Izravnim plaćanjem na Nova Plus putem nekih od raspoloživih sustava plaćanja - SMS aktivacijom, kreditnim ili debitnim karticama, PayPal računom, aktivacijom pretplate bonovima te ostalim sustavima plaćanja koji će ubuduće biti uvedeni.
  2. Temeljem ugovora s Nova Plus partnerom prema kojem korisnik aktivira pretplatu na Nova Plus u sustavu partnera i temeljem tog ugovora i pretplate ostvaruje pravo na korisničke podatke za pristup na Nova Plus.

Za svaku transakciju obavljenu putem bilo kojeg od sustava plaćanja korisnik će primiti potvrdu o plaćanju putem e-maila, SMS poruke ili na neki drugi način, ovisno o budućim dodatnim mogućnostima plaćanja.

Nova Plus ne može izvršiti povrat sredstava nakon što su ona uplaćena za aktivaciju pretplate, osim u opravdanim slučajevima u kojima se je potrebno javiti na novaplus.podrska@novatv.hr.

Nova Plus ne može izvršiti povrat sredstava ukoliko je došlo do pogrešne ili slučajne kupnje pojedinog sadržaja. Nova Plus ne odgovara ukoliko korisnik sadržaj koji mu je na raspolaganju nije pregledao u roku u kojem mu je sadržaj bio dostupan. Nova Plus ne može izvršiti povrat sredstava u slučaju kada korisnik zbog okolnosti koje nisu u nadležnosti Nova Plus sustava nije u mogućnosti gledati plaćeni sadržaj.

PROBNI PRISTUP I AKTIVACIJA PRETPLATE

KORISNICI KOJI PROBNI PRISTUP/PRETPLATU AKTIVIRAJU IZRAVNO NA STRANICI NOVAPLUS.HR

Svaki novi korisnik na Nova Plus (korisnik koji na svom korisničkom računu nije nikada imao aktiviranu pretplatu, niti je iskoristio probni pristup) ima pravo isprobati Nova Plus uslugu tijekom unaprijed određenog razdoblja bez naknade. Za aktivaciju probnog pristupa korisnik mora biti registriran na Nova Plus (mora imati otvoren korisnički račun) te mora biti prijavljen na Nova Plus. Ukoliko sustav korisnika registrira kao novog korisnika, taj korisnik ima pravo na probni pristup dijelu sadržaja na Nova Plus. Za aktivaciju probnog razdoblja korisnik mora odabrati sredstvo kojim će aktivirati probno razdoblje – aktivacija probnog razdoblja vrši se unosom podataka u sustav plaćanja i aktivacijom probnog pristupa. Nakon što korisnik unese podatke u sustav plaćanja i aktivira probni pristup ima pravo za vrijeme trajanja probnog pristupa bez naknade na Nova Plus gledati sve sadržaje. Trajanje probnog pristupa računa se od trenutka unošenja podataka u sustav plaćanja i aktivacije probnog pristupa u sustavu. Aktivacijom probnog pristupa korisnik pristaje na aktivaciju pretplate u razdoblju od 6 sati, odnosno 2 dana za PayPal korisnike, prije isteka punog razdoblja probnog pristupa pa do isteka probnog pristupa, osim ukoliko tijekom trajanja probnog pristupa, a prije navedenog roka, ne otkaže svoju pretplatu na Nova Plus . Korisnik pretplatu može sigurno otkazati bez naknade najkasnije do 6 sati prije punog isteka probnog pristupa, osim za PayPal kada to može učiniti najkasnije do 2 dana prije punog isteka probnog pristupa. U razdoblju od 6 sati, odnosno 2 dana za PayPal korisnike, prije isteka probnog pristupa pa do isteka probnog pristupa, sustav će aktivirati plaćanje i u slučaju uspješne naplate prebaciti korisnika u status punog pretplatnika. Korisniku će nakon aktivacije probne pretplate biti aktivirana puna pretplata, pod uvjetom da korisnik izvrši plaćanje prvog idućeg računa za pretplatu. Po aktivaciji pretplate korisniku će se svakih 30 dana naplaćivati iznos pretplate, sve dok korisnik ne otkaže svoju pretplatu na Nova Plus. U slučaju aktivacije pretplate na dulji rok (60, 90, 180, 360 ili 720 dana), korisniku će se nakon isteka tog perioda naplaćivati iznos inicijalno dogovorene pretplate, sve dok korisnik ne otkaže svoju pretplatu na Nova Plus. Ukoliko korisnik ne izvrši plaćanje prvog idućeg računa za pretplatu, biti će mu onemogućen pristup sadržajima u sklopu usluge Nova Plus, a putem Nova Plus sustava biti će poslan novi zahtjev za naplatu pretplate za sljedeće razdoblje. Nova Plus će poslati ukupno do najviše 5 zahtjeva za naplatu pojedinog sljedećeg računa. U slučaju da niti uz ponovljene pokušaje naplate račun nije plaćen, korisniku će se pretplata prekinuti te neće više po korisničkom računu imati pravo na probni pristup. Ukoliko prilikom nekog od ponovljenih pokušaja pretplate korisnik izvrši plaćanje pretplate na Nova Plus, pristup sadržajima za sljedeće razdoblje pretplate korisniku će biti omogućen od datuma s kojim je račun plaćen.

Ukoliko korisnik izvrši plaćanje, postaje pretplatnik na neodređeno vrijeme. Obzirom da je pružanje usluge u trenutku stjecanja pretplatničkog statusa na izričiti prethodni zahtjev pretplatnika već počelo, o čemu je korisnik prethodno upozoren korisnik nema pravo na raskid pretplatničkog ugovora sukladno čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača. Međutim, korisnik u bilo kojem trenutku može otkazati pretplatu za naredno pretplatničko razdoblje. Korisnik u svakom trenutku ima pravo otkazati svoju pretplatu na Nova Plus te će mu se u tom slučaju omogućiti pristup sadržaju do isteka već plaćenog razdoblja, ali sljedeći period pretplata mu neće biti naplaćena te će po isteku već plaćenog razdoblja pretplata na Nova Plus biti deaktivirana.

Korisnik ima pravo otkazati pretplatu i za vrijeme trajanja probnog pristupa. Ukoliko korisnik otkaže pretplatu tijekom probnog pristupa, pristup sadržajima na Nova Plus će se automatski deaktivirati u trenutku otkazivanja pretplate te pretplata neće biti naplaćena. Probni pristup i pretplatu moguće je otkazati najkasnije 6 sati prije isteka punog razdoblja probnog pristupa, odnosno 2 dana za PayPal korisnike.

Aktivacijom probnog pristupa ili aktivacijom pretplate na Nova Plus korisnik pristaje na neodređeno trajanje pretplate. Korisnik navedenu pretplatu može u svakom trenutku otkazati, bez dodatnih naknada usluzi Nova Plus, osim već uplaćenih sredstava.

Probni pristup bez naknade moguće je iskoristiti samo jednom po korisničkom računu na Nova Plus ili jednom po broju mobilnog telefona, odnosno kartice ili drugog jedinstvenog sredstva plaćanja.

KORISNICI KOJI PROBNI PRISTUP/PRETPLATU AKTIVIRAJU TEMELJEM UGOVORNOG ODNOSA S NOVA PLUS PARTNEROM-OPERATOROM

Korisnici koji pristup na Nova Plus ostvaruju temeljem ugovornog/pretplatničkog odnosa s Nova Plus partnerom-operatorom ostvaruju pravo na probni pristup i pristup sadržajima na Nova Plus u skladu s Uvjetima korištenja Nova Plus partnera-operatora i u skladu s ugovornim odnosom koji ovi korisnici imaju s Nova Plus partnerom-operatorom. Korisnici koji probni pristup ostvaruju temeljem ugovora s Nova Plus partnerom-operatorom ne ostvaruju istovremeno pravo na probni pristup izravno na Nova Plus. Trajanje probnog pristupa koji korisnici ostvaruju temeljem ugovora s Nova Plus partnerom-operatorom ovisi o uvjetima definiranima od strane Nova Plus partnera-operatora.

Korisnici koji su pretplaćeni na Nova Plus temeljem ugovora s Nova Plus partnerom-operatorom ostvaruju pristup sadržajima na Nova Plus sustavu temeljem pristupnih podataka koje im dodjeljuje Nova Plus partner-operator.

Korisnici koji su pretplaćeni na Nova Plus temeljem ugovora s Nova Plus partnerom-operatorom mogu i ne moraju imati ugovornu obvezu za pretplatu na Nova Plus. Ugovorna obveza za Nova Plus, uvjeti raskida ugovora i eventualni penali na koje se korisnik obvezuje u ovim su slučajevima definirani između korisnika i Nova Plus partnera-operatora. Nova TV ne snosi odgovornost za uvjete definirane ovim ugovorima, a bilo kakve sporove, ugovaranje i raskidanje pretplate ovi su korisnici dužni riješiti izravno s Nova Plus partnerom-operatorom.

REKLAMACIJE

Kupac može ostvariti reklamaciju u slučaju da kupljeni sadržaj ne odgovara naslovu navedenom na Nova Plus ili u slučaju da zbog tehničkih poteškoća s Nova Plus uslugom (nedostupnost usluge, pad servera, neispravan sadržaj) nije u mogućnosti pregledati kupljeni sadržaj u roku u kojem mu je sadržaj na raspolaganju. Reklamaciju je potrebno podnijeti pisanim putem u roku od 48 sati od trenutka nastanka problema. Reklamacije se mogu podnijeti na e-mail adresu novaplus.podrska@novatv.hr

Ukoliko se utvrdi da je reklamacija osnovana, kao npr. iz tehničkih razloga kao što su poteškoće sa sustavom, nadogradnja sustava i slično, sadržaj nije dostupan tijekom određenog vremenskog perioda, korisniku može biti produženo trajanje pretplate za odgovarajuće razdoblje, jednako razdoblju u kojem sadržaj nije bio dostupan osim ako se s korisnikom ne postigne drugačiji dogovor.

Nova Plus neće izvršiti povrat novca korisniku, osim u opravdanim slučajevima u kojima se je potrebno javiti na novaplus.podrska@novatv.hr. U slučaju da su poteškoće uzrokovane od strane Nova Plus sustava, korisniku će biti osiguran pristup sadržaju u jednakoj vrijednosti ili će mu biti omogućen naknadni rok za pregled sadržaja. Nova Plus ne odgovara za poteškoće s gledanjem sadržaja koje su uzrokovane od strane korisnika (nemogućnost gledanja sadržaja zbog pristupa iz inozemstva ili nezadovoljavanje tehničkih preduvjeta).


UREDBA EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA O PREKOGRANIČNOJ PRENOSIVOSTI USLUGA INTERNETSKOG SADRŽAJA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU

Sukladno Uredbi Europskog parlamenta i vijeća o prekograničnoj prenosivosti usluga internetskog sadržaja na unutarnjem tržištu, Nova Plus svojim korisnicima omogućuje pristup Nova Plus usluzi prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njihova država članica boravišta, tj. Hrvatska.

Korisnici mogu ostvariti prekograničnu prenosivost Nova Plus usluge samo ako je njihovo boravište u Hrvatskoj, te je Nova TV d.d. na temelju ove Uredbe obvezna provjeriti državu članicu boravišta svojih korisnika.

Prilikom sklapanja ili produženja pretplate Nova TV d.d. je dužna provjeriti državu članicu boravišta korisnika. Kako bi uspješno izvršili provjeru, korisnik se treba javiti na e-mail adresu novaplus.podrska@novatv.hr i proslijediti kopiju osobne iskaznice. Ukoliko korisnik ne dostavi valjanu kopiju osobne iskaznice sa dokazom prebivališta u Hrvatskoj, Nova TV d.d. mu nije dužna omogućiti korištenje Nova Plus usluge prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njegova država članica boravišta.

Podaci prikupljeni na osnovi Uredbe koriste se isključivo za potrebe provjere države članice boravišta pretplatnika. Oni se ne smiju priopćavati, prenositi, dijeliti, licencirati te se ni na koji drugi način prenositi niti otkrivati nositeljima autorskog prava ili srodnih prava ili nositeljima bilo kojeg drugog prava na sadržaj obuhvaćen uslugom internetskog sadržaja ni bilo kojoj trećoj strani. Prikupljeni podaci neće biti pohranjeni dulje nego što je potrebno za okončanje provjere države članice boravišta pretplatnika. Po okončanju svake provjere podaci se odmah i nepovratno uništavaju.

Više o Uredbi pročitajte OVDJE
 

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

Nova Plus zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja usluge. Svaka promjena bit će objavljena na adresi novaplus.hr. O važnim promjenama i dopunama Nova Plus može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na stranici novaplus.hr i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja u sklopu Nova Plus usluge smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 10. svibnja 2018. godine.