NOVA TV d.d.
UVJETI KORIŠTENJA NOVA PLUS - VIDEO USLUGE

Na korištenje video usluge NOVA PLUS – koja omogućava nenaplatno gledanje omiljenog sadržaja / domaćih serija, informativnih i zabavnih emisija nakon što su iste emitirane na kanalima Nove TV i Doma TV-a (na adresi: novatv.dnevnik.hr/novaplus) u vlasništvu Nova TV d.d. i svih njenih dijelova bez obzira na vrstu platforme s koje se pristupa, primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.

Nakladnik Usluge je Nova TV d.d., Zagreb, Remetinečka cesta 139 (dalje u tekstu 'Nakladnik' ili 'NOVA PLUS'), koja ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika usluge prilikom korištenja istih.

Korištenjem NOVA PLUS, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem usluge NOVA PLUS ili bilo kojeg njenog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

NOVA PLUS

Niti jedan dio Usluge NOVA PLUS ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Nova TV korisnicima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja u sklopu usluge. Svi korisnici imaju pravo koristiti sadržaje dostupne na NOVA PLUS ukoliko ne krše Uvjete korištenja. Sadržaji dostupni na NOVA PLUS su zbog autorskih prava ograničeni prema teritoriju s kojeg korisnik pristupa usluzi ili prema uređaju s kojeg korisnik pristupa usluzi, te su svi sadržaji dostupni isključivo korisnicima koji usluzi pristupaju s područja Republike Hrvatske. Područje s kojeg korisnik pristupa na NOVA PLUS određuje se prema IP adresi. Moguće je povremeno odstupanje podataka o IP adresama te Nova TV ne snosi odgovornost u slučaju da je korisniku iz ovog razloga privremeno onemogućen pristup pojedinim sadržajima na NOVA PLUS.

Usluga NOVA PLUS sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, a koji sadržaji su dostupni 7 dana, računajući od dana kada su ti sadržaji emitirani na televizijskim kanalima NOVA TV i DOMA TV.

Nakladnik na NOVA PLUS pruža audiovizualnu medijsku uslugu na zahtjev, po dopuštenju nadležnog tijela.

NOVA PLUS sadržaji objavljuju se u dobroj namjeri. Sve sadržaje usluge NOVA PLUS koristite na vlastitu odgovornost i Nova TV se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup na NOVA PLUS i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznake na pojedinim sadržajima označavaju da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od oznakom navedenog broja godina.

AUTORSKA PRAVA

NOVA PLUS polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje i/ili distribucija bilo kojeg dijela i/ili sadržaja NOVA PLUS usluge smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na NOVA PLUS postavili ili na kojima su nositelji prava partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na NOVA PLUS je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Nove TV, oglašivača ili partnera. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na NOVA PLUS, o tome je dužan izvijestiti Novu TV, tj. NOVA PLUS koristeći adresu novatv@novatv.hr.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

NOVA PLUS sadrži linkove na web stranice trećih osoba. NOVA PLUS linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan web stranica.. Sadržaj izvan NOVA PLUS korisnici koriste na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Nova TV d.d. kao voditelj zbirke osobnih podataka korisnika Portala Nove TV štiti privatnost korisnika u skladu s odredbama primjenjivih propisa. Više o zaštiti privatnosti možete saznati unutar Politike zaštite privatnosti.

ŠTO SU KOLAČIĆI (COOKIES) I KOJA IM JE FUNKCIJA?

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. Više o kolačićima možete saznati unutar Politike o kolačićima.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU NOVA PLUS USLUGE

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će NOVA PLUS usluge uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati razne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje korisnika usluge i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja na NOVA PLUS.

SADRŽAJI NA NOVA PLUS

Sadržaji na NOVA PLUS zaštićeni su autorskim pravima te su stoga korisnicima dostupni tijekom ograničenog vremenskog razdoblja i uz određene preduvjete. Sadržaji na NOVA PLUS su zbog autorskih prava ograničeni prema teritoriju s kojeg korisnik pristupa na NOVA PLUS, te je sadržaj ograničen na korisnike koji na NOVA PLUS pristupaju s područja Republike Hrvatske.

TEHNIČKI PREDUVJETI

Za nesmetano korištenje video sadržaja na NOVA PLUS putem osobnog računala potrebni su sljedeći (minimalni) tehnički preduvjeti (preporučena konfiguracija): P4 3GHz, 2GB RAM, grafička kartica s video ubrzanjem, zvučna kartica, operativni sustav Windows XP ili noviji, Internet preglednici Internet Explorer 9 i noviji, Firefox 3.5 i noviji ili Google Chrome 11 ili noviji koji podržavaju video format H.264. Za reprodukciju videa potrebna je brzina Internet veze od minimalno 1Mb/s.

NOVA PLUS ne odgovara za smetnje u pregledavanju video sadržaja koje korisnici mogu iskusiti zbog nezadovoljavajućih tehničkih preduvjeta ili nedovoljne brzine Internet veze.

NOVA PLUS preporuča korisnicima da sa svojim pružateljem elektroničkih komunikacijskih usluga ili drugom stručnom osobom neovisno provjere tehničke uvjete za pristup na NOVA PLUS.

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

NOVA PLUS zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja usluge. Svaka promjena bit će objavljena na adresi novatv.dnevnik.hr/novaplus. O važnim promjenama i dopunama NOVA PLUS može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na stranici novatv.dnevnik.hr/novaplus ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja u sklopu NOVA PLUS usluge smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 24. svibnja 2018. godine.